Trenčín ostrov je akási voľnočasová zóna mesta Trenčín. Ostrov leží približne 300m vzdušnou čiarou od centra mesta, ale zároveň je to veľmi pokojná časť kde absolútne nezasahuje ruch, či premávka. Prístup na ostrov je cez krásny nový most z mestskej časti Sihoť. Názov ostrov zrejme pochádza zo skutočnosti že toto územie je ostrov pevniny medzi Kočkovským kanálom a riekou Váh od Trenčína až po Púchov.

Čo je to vlastne ostrov Trenčín a prečo je to ostrov?

Je to vlastne územie medzi dvoma korytami riek. Medzi starým korytom Váhu a umelým korytom Kočkovského kanálu. Ono to nie je len taký ostrov, tento ostrov má niekoľko kilometrov a začína v Trenčíne a končí na severe pri meste Púchov v Kočkovciach. Takže aj keď sa to v Trenčíne môže javiť ako poloostrov, alebo len taká zaužívaná metafora kúska zeme, ktorá sa javí ako ostrov na Váhu – je to proste „ostrovisko“ ako hrom. Ale verím že taký exkluzívny ako je na začiatku v Trenčíne nie je na žiadnom svojom inom kúsku.

Požičovňa kajakov Trenčín

Ostrov Trenčín je ideálne miesto na turistický kajak. Požičanie kajaku je možné priamo v požičovni kajakov na ostrove Trenčín. Na starom koryte Váhu sú čarokrásne miesta Pláže na ostrove až po stavidlá. Malé ostrovčeky a poloostrovčeky a krásne vodné rastliny a vyhrievajúce sa ryby. Za pekné výhľady stojí aj Kočkovský kanál kde kotvia lode a parkujú krásne nové hausbóty pri elektrárni na konci kanála. Cestou je možné prezrieť si aj romantické móla autocampu na ostrove.

Pláž ostrov Trenčín

Na ostrove je domácimi obľúbená pláž na opaľovanie, kúpanie ale aj kempovanie. Je tu športovisko na loptové hry, preliezky pre deti ale aj bufet s občerstvením.

Autocamp na ostrove

Ak máte radi outdoor, splav, kajaky, rybolov a iné vodné športy, tak tieto potreby uspokojí autokemp na ostrove s exkluzívnym výhľadom na Trenčiansky hrad.

Trenčianske kúpalisko na ostrove

Ako prvé po prechode na ostrov upúta pozornosť moderné kúpalisko s pekným areálom a bazénmi pre každého. Od plaveckého, cez rekreačný neplavecký až po detské bazéniky či tobogány. Neodmysliteľnou súčasťou je aj priestor pre hry a stánky s občerstvením.

Ubytovanie a gastronomické služby na ostrove

Na ostrove sú okrem bufetu na pláži a pri autokempingu aj dva hotely a reštaurácia kde sa dá plnohodnotne najesť.

Penzión M-Šport sa nachádza v športovom areáli M-ŠPORT v rekreačno-športovej časti Trenčína – Trenčín Ostrov. Nachádza sa 10 minút peši od centra a hneď vedľa kúpaliska Trenčín.

Športové centrum ostrov Trenčín

Na ostrove je samostatný areál – športové centrum bowlingu, squashu, bedmintonu, tenisu, ale aj stolného tenisu a iných športov.

Ubytovanie na ostrove Trenčín

Okrem kempu sa dá na ostrove ubytovať v hoteli.


kajakari Zaujímavosti&História

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.